Kunsthåndværk trin for trin

Vores glasornamenter bliver fremstillet i Polen i familie-ejede værksteder. Vi har to leverandører, hvor den ene laver vores julefigurer og den anden vores julekugler.

 

Når designet af det enkelte glasornament er godkendt bliver der fremstillet en model i ler. Udfra lermodellen bliver der udarbejdet en støbeform. Vi er nu klar til at lave glasornamentet. En glaspuster former ornamentet ved hjælp af støbeformen og varmt, klart glas. Ornamentet køles ned og varmes op igen for at øge holdbarhed af glasset, så det bedre kan tage imod stød.

 

 

Derefter bliver hvert ornament forsølvet indvendigt. Sølv bliver injekteret og ornamentet vendes om for at tørre. Sølvet giver mere dybde i farverne samt får det endelige produkt til at reflektere smukt i lyset. Efter forsøvlningen bliver hvert ornament hånddyppet i basisfarven. Bemærk at det kun er vores julefigurer, som bliver forsølvet. Vores leverandør af julekugler anvender ikke dette.

 

 

Efter basisfarvet er tørret begynder kunsthåndværkere at håndmale hver enkelt ornament. Hvert farvelag bliver lagt et ad gangen. Når malingen er færdiggjort bliver de sidste detaljer sat på fx glimmer, fjer eller perler.

 

 

Nu skal de sidste detaljer skal på plads. "Nakken" bliver trimmet og ornamentet bliver kronet med ophæng. Til slut bliver hvert ornament lagt manuelt i en æske og de er klar.